Okulumuzun eGüvenlik Politikası

24.12.2020 252

ÇAMKÖY ORTAOKULU e-GÜVENLİK OKUL POLİTİKASI VE KURALLARI

AMAÇ:

·  Çamköy Ortaokulu, e-güvenlik çalışmaları ile internet, akıllı tahta, bilgisayar, diz üstü bilgisayar ve cep telefonlarını kullanırken; öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin korunmasını amaç edinmiştir.

·  İnternetin ve teknolojinin yaşamın önemli bir parçası olması sebebiyle, herkes, riskleri yönetme ve strateji geliştirme yöntemlerinin öğrenilmesi konusundabilinçlendirilmelidir.

·  Politikamız, yöneticiler, öğretmenler, veliler, tüm personel ve öğrenciler için hazırlanmış olup, internet erişimi ve bilgi iletişim cihazlarının kullanımı içingeçerlidir.

SORUMLULUKLAR:

·  E-güvenlik politikalarının gelişmesine katkıdabulunmak.

·  Olumlu öğrenme aşamasında sorumlulukalmak.

·  Kurumu ve içerisindekileri korumak için e-güvenlik konusunda sorumlulukalmak.

·  Teknolojiyi güvenli ve sorumlukullanmak.

·  Zarar görülmesi durumunda tehlikeyi gözlemleyip ilgili birimlereiletmek.

OKUL WEB SİTESİ:

·  Çamköy Ortaokulu olarak web sitemizde okulumuzun adres, telefon ve e posta adres bilgileribulunmaktadır.

·  Sitemizde yayınlanan tüm içerikler kurum müdürümüzün onayından geçtikten sonra bilgi işlem birimi tarafından siteyekonulmaktadır.

·  Kurumumuzun web sitesi bilgi işlem birimimizin sorumluluğunda olup güçlü güvenlik önlemleri alınmış durumdadır.

·  Öğrenci çalışmaları, velilerinin izinleriyleyayınlanmaktadır.

GÖRÜNTÜ VE VİDEOLARIN PAYLAŞIMI:

·  Paylaşılantümfotoğrafvevideolarokulpolitikasınauygunşekildeokulidaresininizniveonayıile paylaşılmaktadır.

·  Öğrenci içerikli tüm paylaşımlarda velilerin izinlerialınmaktadır.

·  Veli izni yanında öğrencinin de izni olmadan fotoğrafı çekilipkullanılmamaktadır.

KULLANICILAR:

·  Öğrenciler tarafından hazırlanacak olan bir video henüz hazırlanmadan önce, bununla ilgili görev alan öğrenciler, öğretmenlerinden izinalmalıdır.

·  Video konferans, resmi ve onaylanmış siteler aracılığıylayapılacaktır.

·  Kullanıcılar, şahsi sosyal medya hesaplarında, okul öğrencileri ve çalışanlarının yer aldığı görselleri, okul yetkili mercileri tarafından onaylanmadanpaylaşamazlar.

İÇERİK:

·  Videokonferansyapılırken,tümkullanıcılarınkatılabileceğisitelerüzerindenyapılacaktır.

·  Video konferans yapılmadan önce diğer okullarla iletişim kurulmuş olmasıgerekmektedir.

·  Kurum öğrenci ve çalışanlarını ilgilendiren/içinde bulunduran tüm içerik, ancak kontrol ve onay süreçlerinden geçtikten sonra, paylaşıma açık halegelecektir.

İNTERNETİN VE BİLİŞİM CİHAZLARININ GÜVENLİ KULLANIMI:

·  E-güvenlik ve siber zorbalık konuları belli derslerimizin yıllık planlarına dahil edilmiş olup, bu konularda yıl içinde öğrencilere bilgi aktarımı devametmektedir.

·  Çevrimiçi materyaller öğretme ve öğrenmenin önemli bir parçası olup müfredat içinde aktif olarak kullanılmaktadır.

·  6 Şubat güvenli internet günü okulumuzdakutlanmaktadır.

CEP TELEFONLARI VE KİŞİSEL CİHAZLARIN KULLANIMI:

·  Okul saatleri içinde öğrencilerimizin kişisel cep telefonu kullanımıyasaktır.

·  Her türlü kişisel cihazların sorumluluğu kişinin kendisineaittir.

·  Öğrencilerimiz eğitim amaçlı (web 2 araçlarının kullanımı vb) kişisel cihazlarını kullanmak için ders öğretmeninin bilgisi dâhilinde hareket etmeli ve izinalmalıdır.

·  Velilerimiz okul saatleri içerisinde öğrencileriyle görüşme yapmamaları gerektiği konusunda bilgilendirilirler.

·  Çalışanlar (öğretmen, idareci, personel vb) kişisel cep telefonlarını ders saatlerinde sessize alarak ya da kapatarak görevlerine devametmelidir.