Tübitak Bilim Söyleşileri için yaptığımız başvuru bu yıl da kabul edildi

Tübitak Bilim Söyleşileri için yaptığımız başvuru bu yıl da kabul edildi

Söyleşi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi / Jeoloji Mühendisliği Bölümü / Mineraloji-petrografi Anabilim Dalı öğretim görevlisi Prof.Dr. Semih GÜRSU tarafından yapılacaktır.

27.09.2023 348

Başvurusu Okul Müdürümüz Alirıza KOZAK tarafından Tübitak'a yapılan bu söyleşi ile, bilim insanlarını öğrencilerle buluşturarak toplumda bilim farkındalığını ve popüler bilim okuryazarlığını artırmak hedeflenmiştir. Bu söyleşi çerçevesinde temel bilimler, sosyal bilimler, teknoloji, mühendislik, sanat ve tasarım konularında farkındalık oluşturmak; hedef kitlenin bilimsel konuları, kavramları ve süreçleri alanında uzman bir konuşmacının deneyimlerinden yola çıkarak anlamasına imkân sağlamak amaçlanmaktadır.

İlkini geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz etkinlikte, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim görevlisi Doç.Dr. Yusuf SICAK tarafından "Doğal Miras ve Doğal Kaynaklar" konulu söyleşi yapılmıştı. Söyleşi tarihi yakında belli olacak bu yıl ki etkinlikte ise söyleşi konusu "Küresel Isınma ve İklim Değişikliği/ Sera Gazı, İklim Değişikliğinin Ana Nedeni mi?". Söyleşi, Prof.Dr. Semih GÜRSU tarafından yapılacaktır.